Slagerij J.W. Wassink en Zoon

Zonnebrink 1
7101 NA Winterswijk
0543 512 262

Tom Lammers verkoopt z’n zelfgeschoten wild

Het wild wordt geschoten door chefwinkelslager Tom Lammers op 300 hectare eigen grond bij zijn boerderij aan de Ratumseweg 2. Voor een gesprek met de bevlogen jager én slager gaan we naar zijn jachthut op het erf van zijn boerderij. In de hut verzamelen zich regelmatig zijn jachtvrienden voor een dagje jagen. Tekenen van de jacht zijn volop aanwezig; op de grond vellen van wilde zwijnen, aan de muur koppen van reeën en foto’s van geschoten dieren aan de wand. “Het jagen gebeurt om de wildstand op peil en gezond te houden”, zo legt Lammers uit. ”In de bossen veroorzaken hazen en reeën veel schade doordat ze aan de jonge bomen knagen.
 

“Wat is er voor een slager en jager mooier dan het zelfgeschoten wild te verkopen?”

Tom Lammers

Het jachtseizoen

Het jachtseizoen voor kleine dieren is van 15 oktober tot 1 januari, het jagen op reeën begint een maand eerder en loopt langer door. Per jachtseizoen worden vier reegeiten en vier reebokken geschoten, verder zo’n tien tot vijftien hazen, tussen de dertig en veertig konijnen en pakweg honderd eenden. Met name de eenden veroorzaken veel schade.”

Puur biologisch

“Wat is er voor een slager en jager mooier dan het zelfgeschoten wild te verkopen”, aldus Lammers over zijn gecombineerde bezigheden. “De klanten weten precies waar het vlees vandaan komt en het is puur biologisch. Het wild heeft altijd buiten gelopen en is stressvrij doordat het op het schot gedood is.” In de slagerij van Wassink wordt het wild verwerkt tot onder meer biefstuk, rollade en filet, maar ook kant-en-klaar producten als hazenpeper en jachtschotel. De voorraad kan per week verschillen, al naar gelang wat er geschoten is. “Het is het mooiste stukje vlees dat je kunt hebben en we geven eventueel de recepten erbij”, zo besluit Lammers zijn presentatie.

Slagerij J.W. Wassink en Zoon

Zonnebrink 1
7101 NA Winterswijk
0543 512 262

Openingstijden

maandag 08:00 - 12:30
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten